עיבוי שפתיים מעניק לאיבר אשר נחשב מפתה מימים ימימה, נפח ומראה בשרני וחושני, ויש הטוענים כי דווקא ההקבלה לשפתי התינוק הטבעיות, המלאות והפשוקות לרוב, הן שגורמות להליך המוגמר, להיראות אטרקטיבי כל כך.
עיבוי שפתיים מבוצע באמצעות החדרת חומרים טבעיים או מלאכותיים, או באמצעות ניתוח פלסטי.
בהליך רגיל של עיבוי שפתיים נוהגים הרופאים להחדיר חומרי התפחה המבוססים על פי רוב על חומצות שונות, אשר מופקות מהסחוס ומרקמות החיבור, בגופם של בעלי חיים. חומצות אלו גורמות לשפתיים לתפוח ולהתעבות, והמראה הנשי והסקסי בולט למרחקים. האפקט המוגמר של עיבוי שפתיים מסוג זה, יוותר במקומו בין חצי שנה לשנה בלבד, ואז יש לבצע את ההליך פעם נוספת.
ניתן להשתמש גם בחומרים מלאכותיים כמו הזרקת סיליקון לשפתיים. הליך זה מאפשר עיבוי שפתיים השומר על תוצאותיו לאורך זמן רב יותר. בנוסף, ניתן לבצע עיבוי שפתיים באמצעות הליך כירורגי והתערבות ניתוחית, בהם מוחדרים לשפתיים שתלים מיוחדים. חשוב לציין כי הנזקים העתידיים האפשריים, במקרים אלו, הינם גדולים יותר ויש להיוועץ עם הרופא טרם הליך החדרת הסיליקון ו/או הליך ניתוחי, בכדי להכיר את הסיכונים האפשריים, בכל הליך והליך.
בשנים האחרונות תופס עיבוי שפתיים חלק ניכר בענף הכירורגיה האסתטית. מאחר ומדובר בהליך קוסמטי אשר עלותו אינה גבוהה מידי, בוחרות נשים רבות ברחבי העולם וגם בישראל, בעיבוי שפתיים. נשים רבות אשר הטבע העניק להן שפתיים דקות, בוחרות בהליך המפתה, בדרך להגשמת חלומן, אולם גם נשים אשר זכו בשפתיים מלאות יחסית, נעזרות כיום בעיבוי שפתיים על מנת ליצור לעצמן מראה מושך יותר.
עיבוי שפתיים הוא טרנד אשר החל את דרכו עוד לפני מספר עשורים, בהשראת שחקניות ודוגמניות שבחרו לעבות את שפתותיהם, בכדי לשוות להן מראה מפתה.
שפתיים מעובות לא נחשבו תמיד לאידיאל יופי ובשנים קדומות יותר, היה דווקא המראה העדין של השפתיים, או מראה שפתי ה'לב' נפוץ בהרבה מאלו. עיבוי שפתיים מוגדר כיום על ידי רופאים בתחום, כאחד ההליכים המבוקשים ביותר על ידי נשים בעולם.
מאמר זה נכתב בידי מלי והוא סוקר ניתוחים פלסטיים והליכים קוסמטיים לשיפור ההופעה